CONTACT
Lovenbos
Grote Baan 190
9920 Lovendegem
09 210 61 00

Welkom bij Lovenbos

Bloeikaart

Stappenplan voor het planten van onze BloeiKaart

Heeft u van ons een BloeiKaartje ontvangen?

Dan wordt het nu echt leuk! Onze BloeiKaart bevat een Bijen-vlindermix (Leeuwenbekjes, Godetia, Gipskruid, Ijsbloemen, Virginian Stock, Klaprozen, Alyssum en Chinese anjer).
Met dit stappenplan, groene vingers en een beetje hulp van de natuur zorg je ervoor dat je BloeiKaart gaat bloeien. Let's grow!

Stappenplan voor het planten van onze BloeiKaart

Stap 1. Maak je BloeiKaart vochtig

Maak het BloeiKaart eerst goed nat. En dan bedoelen we écht goed nat! Pas dan kan het papier goed oplossen zodat de zaadjes kunnen ontkiemen.

Stap 2. Leg je BloeiKaart op de aarde

Leg het BloeiKaart binnen in een potje of buiten op een balkon of in de tuin op de aarde. Gebruik hiervoor het liefst zaaigrond of potgrond voor de moestuin. De beste tijd om buiten te planten, is van half mei tot oktober. Binnen in een potje kan het hele jaar door.

Stap 3. Bedek je BloeiKaart met een dun laagje aarde

Dek het BloeiKaart af met ongeveer 1 tot maximaal 1,5 cm aarde. Zo krijgen de zaadjes voldoende voedingstoffen, bescherming en licht om te ontkiemen. Bedek je het papier onder een te dikke laag aarde, dan zullen de zaadjes minder snel, of helemaal niet ontkiemen.

Stap 4. Water, water en nog eens water

Geef zeker in het begin elke dag wat water, zodat het papier vochtig blijft. Het beste gebruik je een sproeier met een zachte kop zodat het papier overal evenveel water krijgt. Een gieter of een beker zonder sproeikop kan ervoor zorgen dat het papier niet gelijkmatig nat wordt en niet alle zaadjes even goed uitkomen.

Stap 5. Zon, warmte en veel liefde

Zorg daarnaast voor een lichte en warme plek. Let wel op met een plekje in de volle zon, zeker in de zomer. Dan kan je papier uitdrogen en gaan de zaadjes niet ontkiemen. Nu is het geduld hebben! Binnen een week ontkiemen de eerste plantjes. Blijf je plantjes ook na het ontkiemen veel liefde en aandacht geven. Wel mag je nu wat minder water geven dan in de eerste week.

Komt je BloeiKaart niet uit?

Wat vervelend! Heb je alle stappen uit het stappenplan gevolgd? Voor het laten bloeien van BloeiKaart heb je een beetje groene vingers én een beetje geluk nodig. Stond je potje in de volle zon? Was er een hittegolf of een flinke onweersbui? Dan kan het helaas zo zijn dat je zaadjes uitdrogen of juist verdrinken.

Is het gelukt? Dan verwennen wij U graag...


Gratis koffie/taart als u een foto neemt van de bloeiende bloemen en deze deelt op onze Facebook of Instagram pagina van Lovenbos Klik door naar Facebook

Contacteer ons telefonisch op 09 210 61 00 voor een persoonlijke rondleiding, info over prijzen, beschikbaarheid en alle praktische informatie.

Contactgegevens

Lovenbos BV
Grote Baan 190
9920 Lovendegem
Tel: 09 210 61 00
Btw: BE 0477.580.962
Erkenningsnummer: PE3327
Riziv nummer: 76228637100

We gebruiken (verzorgende) cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk werkt. Natuurlijk gaan we ervan uit dat je hier geen probleem mee hebt. Meer info op onze Privacy Policy pagina.